Obetalda trängselskattsavgifter ökar. Foto: SVT

Digitala brevlådor och trängselskatt– här är tittarnas reaktioner

Publicerad

Under onsdagen rapporterade SVT Nyheter Väst om hur 7 000 göteborgare råkat få tilläggsavgifter på sin trängselskatt – för att de inte använt sig av de digitala brevlådorna dit trängselskattsfakturorna skickats. Många arga tittare hörde av sig till redaktionen efter rapporteringen.

Efter reportaget var det många som kommenterade på SVT Nyheter Västs sociala medier och delade med sig av egna erfarenheter av och tankar kring trängselskatt och digitala brevlådor.

En kvinna från Halmstad skriver ”500 kr är ett riktigt rån på en avgift som kan vara på 25kr. Borde inte vara lagligt!”

Signaturen Solveig skriver  ”Mobil och dator kan inte myndigheterna tvinga mig att använda eftersom det är en ekonomisk belastning som jag inte har råd med som jag dessutom blir sjuk av.”

”Missnöjet bör riktas mot folkvalda politiker”

Enligt Transportstyrelsen har de fått många arga samtal från människor som inte förstått att de numera bara får fakturan om trängselskatt i sin digitala brevlåda. Men alla rasade inte mot Transportstyrelsen.

Signaturen Björn kommenterar ”Transportstyrelsen är ålagda att följa lagen. Lagen stiftas av Sveriges riksdag. Missnöjet med lagen bör riktas mot våra folkvalda politiker som utgör Sveriges riksdag.” 

En man från Kungälv skriver ”Håller med om att påminnelseavgiften är helt absurd. Men att man inte har koll på vad som gäller när man skaffar digital brevlåda och sen gnyr är bara fjantigt.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Trängselskatt Göteborg

Mer i ämnet