Jenny Wester, lokalpolischef östra Fyrbodal Foto: SVT

Vändningen – patrull placeras i Bengtsfors

Publicerad

I flera år har polistätheten i Dalsland varit en omdiskuterad fråga. Nu kan det bli ändring – på prov placeras en patrull i Bengtsfors.

– Kommer fokusera på att öka tryggheten i offentliga rummet, säger lokalpolisområdeschefen i östra Fyrbodal Jenny Wester.

Långa avstånd, få patruller och svårt att rekrytera poliser till Dalsland. Invånare i landskapet har fått vänja sig vid att vänta när polisen behövs. Frågan om polisens arbete i Dalsland har diskuterats och kritiserats i flera år. Men nu kan en ändring på vara på gång.

Från den första mars och sex månader framåt kommer två poliser att ha Bengtsfors som bas när de ska arbeta med norra Dalsland.

– Vi genomför en satsning för att öka närvaron och servicen för de som bor här, därför har vi en områdespolis som utgår härifrån Bengtsfors, säger Lokalpolisområdeschef Jenny Wester och fortsätter:

– De ska arbeta brottsförebyggande och trygghetsskapande i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.