Nya Stadens torg i Lidköping täcktes av laserstrålar på nyårsnatten. Foto: Daniel Strandroth

Efter lasershowen i Lidköping: ”Jättefint och spännande”

Uppdaterad
Publicerad

– Både jag och min man gillade det väldigt mycket. När vi hörde att det skulle vara lasershow tänkte vi ”wow, vad bra för alla i stan som har djur”, säger Elin Bernhus Henkel.

På nyårsafton var hon på plats vid Nya stadens torg i Lidköping för att se showen och hennes upplevelse är positiv.

SVT Nyheter Väst har tidigare berättat om lasershowen som arrangerades av kommunen i syfte att ersätta nyårsfyrverkerier.

Även Lars Olsmark var på plats vid torget med sin familj och tittade på lasershowen.

– Som djurägare vet man ju hur negativt djuren reagerar på alla fyrverkerier. Jag ser bara positivt på det här initiativet, säger han.

Blandade åsikter

En färgsprakande show när laserstrålarna spred sig över torget i Lidköping. På torget står Magnus Gabriel De la Gardies rödmålade jaktslott – även kallat Rådhuset. Foto: Daniel Strandroth

Han upplevde däremot att det var lite blandade åsikter bland besökarna.

– En del tyckte att det var dåligt utan någon större klass medan vissa tyckte att det var helt okej. Jag är inte för fyrverkerier alls, det är vackert men inte så roligt för djuren. Lasershowen är ett jättebra alternativ, säger Lars Olsmark.

Både han och Elin Bernhus Henkel skulle kunna tänka sig att göra ett återvända nästa år om en liknande show arrangeras igen.

– Den var mäktigt. Jag gillade att musiken gick i takt till ljuset. Både jag och min man tyckte det var jättefint och spännande, säger Elin Bernhus Henkel.

I klippet ovan kan du se en timelaps – det vill säga en snabbspolning – av lasershowen i Lidköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.