Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från träskor till gummistövlar. Följ med in i Michael Broos trädgård och se hans oönskade sjötomt. Foto: Bosse Carlqvist/SVT

Efter snöfallet: Vattnet steg en halvmeter hos Michael i Varola

Uppdaterad
Publicerad

Michael Broo i Varola utanför Skövde brukar ha 200 meter till ån Ösan. Nu har han sjötomt. Den snabba snösmältningen har lett till översvämningar på många håll i Skaraborg.

– Vattnet steg 50 centimeter på bara några få timmar. Det gick väldigt fort tyvärr, säger Michael Broo.

Skaraborg drabbades hårt i förra veckans snöoväder med kraftiga snöfall. När snön nu har smält mycket snabbt så har det lett till stora översvämningar. Hos Michael Broo steg vattnet en halv meter på några timmar, vilket P4 Skaraborg var först med att berätta.

– I söndags eftermiddag började vi se vattensamlingar i snön och sedan kom alltihop väldigt fort, säger Michael.

Michael Broo och hans grannar har varit med om fem-sex översvämningar sedan i augusti förra året. Men tidigare har översvämningar varit mycket ovanliga. I Michaels uthus har det tidigare funnits både höns och längre tillbaka grisar utan att det varit några problem med översvämningar.

– Vi hade börjat bära ut grejer ur uthuset för vi befarade översvämning, men trodde inte det skulle komma så fort som det gjorde den här gången, säger Michael.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.