Västlänken riskerar att försenas när Trafikverket häver kontraktet med entreprenör AGN Haga. Foto: Trafikverket

Efter byggstoppet: Trafikverket anmäls till Riksrevisionen

Uppdaterad
Publicerad

Efter byggstoppet av Västlänken vid Haga station vill kommunpolitikern Eva Flyborg (L) att Trafikverket ska granskas. Hon kommer därför göra en anmälan till Riksrevisionen, skriver Göteborgs-Posten.

Bakgrunden är att Trafikverket nyligen hävt ett avtal med entreprenören AGN Haga som vann upphandlingen att bygga Haga station. Just nu står bygget på platsen still. En ny upphandling har inletts.

Eva Flyborg (L) sitter i stadens stadsbyggnadsnämnd. Hon vill att hela upphandlingsförfarandet ska ses över för att undvika att liknande situationer uppstår.

– Min poäng är att vi måste lära för framtiden och inte göra så här dåliga avtal. Vi måste ställa frågan om det är processen i sig, verktygen eller något annat som gör att vi så ofta hamnar i den här typen av problem som vi har fått med Västlänken, säger Eva Flyborg till Göteborgs-Posten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.