– Vi behöver en sammanhängande helhetspolitik, säger Emmali Jansson (MP). Foto: Miljöpartiet

Emmali Jansson vald till MP:s partistyrelse

Uppdaterad
Publicerad

Under Miljöpartiets kongress i helgen blev göteborgspolitikern Emmali Jansson vald till partistyrelsen.
– Det är jättekul, politik är så spännande nu.

Under tre dagar har miljöpartister från hela landet samlats i Örebro för partiets kongress. I helgens agenda står bland annat att välja nytt språkrör och partisekreterare. Det togs också beslut till partistyrelsen. En ny medlem blev göteborgspolitikern Emmali Jansson.

– Det blir spännande. Det känns jättekul, politik är så spännande nu med januariavtalet och kommuner som har blocköverskridande samarbeten.

Vill jobba med bostadsfrågan

Emmali Jansson är sedan tidigare en av två ordförande för Miljöpartiet i Göteborg. Enligt partiets hemsida vill hon jobba för grön stadsutveckling, många bostäder och minskad segregation.

– Jag är ju stadsbyggnadspolitiker och vill fortsätta jobba med det. Hur gör vi för att folk ska få tag i bostad, unga ska få lägenheter och hur bygger vi bostäder folk har råd att bo i?

”Vi behöver en sammanhängade helhetspolitik”

När det kommer till partiets helhelt tycker göteborgaren att finns delar att utveckla.

– Vi behöver visa att vi har en stabil grund för sociala hållbarhetsfrågor och human flyktingpolitik. En del har nog haft svårt att se att vi klarar de frågorna. Vi behöver en sammanhängande helhetspolitik.

Vad betyder platsen i partistyrelsen för dig?

– Det betyder väldigt mycket. Dels rent personligt och sen tror jag att jag kan bidra, inte minst med bostadspolitik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer