Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Allan Stutzinsky är en av politikernas advokat – han pekade idag på att den gällande detaljplanen var gammal och menar då att det finns visst svängrum för politikerna. Foto: Sofia Netskar/SVT

Så försvarar Alingsås politiker sig i målet om bygghärvan

Publicerad

Det var en full sal i Göteborgs tingsrätt idag när elva politiker från Alingsås stod anklagade för tjänstefel. En av de tilltalade fick sitta i vittnesbåset. Försvaret försökte redan första rättegångsdagen slå hål på åtalet.

Trots att rättegången handlar om Alingsås politiker hölls rättegången i Göteborgs tingsrätt av utrymmesskäl. Salen överfull när 11 politiker stod åtalade för tjänstefel efter att de beviljat ett bygglov mot tjänstemännens rekomendationer.

– Det är klart att han är bestört, sa advokaten för en av politikerna Allan Stutzinsky.

Under första rättegångsdagen berättade åklagaren varför han anser att bygglovsärendet är ett brott. Men försvaret anser att deras klienter är oskyldig, bland annat eftersom detaljplanen är från 1998.

Starta klippet för att se en av politikernas advokat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.