Foto: SVT

Explosion på Volvos parkering i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En bil har exploderat på parkeringen vid Volvos fabrik i Torslanda i Göteborg. Polisen misstänker brott och utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi kollar på övervakningsfilmer och utreder händelsen, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen.

Larmet om explosionen inkom till polisen från räddningstjänsten vid klockan 01.24.

– Det är inga personskador utan bara materiella skador. Vad jag förstod så var fronten på bilen skadad, sedan stod det bilar bredvid som skadats, säger Johan Ljung, och fortsätter:

– Men en bil har attackerats, eller sprängts av naturliga orsaker, man vet ju aldrig men det tror vi inte riktigt.

Då brott inte kan uteslutas har en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse inletts. Bombtekniker har varit på platsen och polisens egna tekniker söker efter eventuella spår.

Oro bland anställda

När SVT Nyheter Väst kommer till platsen har ett flertal volvoanställda samlats vid platsen.

– Vad är det som händer, vågar man gå till jobbet, frågar sig en kvinna.

Vid 08-tiden meddelar polisen att brottsmisstankarna har stärkts.

– Vi har ju haft tekniker på plats och ja vi tror att det är någon som ligger bakom det här, vi tror inte att det är något i motorn som exploderat av sig självt, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen region väst.

Man fortsätter nu att gå igenom övervakningskamerorna från platsen.

– Vi har bilder där man ser både bilar och personer i rörelse och vi lägger kraft på att försöka identifiera några av dem, säger Ulla Brehm.

Polisen vill inte uttala sig om personen som äger den drabbade bilen, en man i 50-årsåldern. Alltså är det oklart om det finns någon hotbild mot honom, eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.