Explosion vid bostadshus i Borås – igen

Uppdaterad
Publicerad

Ett föremål har exploderat vid en entrédörr till ett bostadshus i Borås under torsdagskvällen. En hög smäll hördes i området och en rökpelare ska ha setts stiga mot skyn från platsen.

Polisen uppger att det inte finns några uppgifter om personskador. Den kraftiga smällen ska ha hörts vid 22.40-tiden och enligt BT sågs även en rökpelare.

Efter en första undersökning ska polisen ha konstaterat att det återigen rör sig om en så kallad Banger som har detonerat. Så sent som förra veckan skedde samma sak, vid samma bostadshus. Förra gången krossades en entrédörr, den här gången är det oklart vilka skador som uppstått.

En teknisk undersökning genomförs på platsen. Polisen säger att en man med mörka kläder setts springa från platsen. Han har sökts under natten.

– Vi har inga misstankar om motiv i nuläget, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Vet inte vem som är måltavla

Vid 07-tiden meddelar polisen att man fortfarande inte gripit någon. Nu utreder man samband.

– Det är svårt att tro att det inte finns ett samband när samma entré drabbas av det här två gånger under en veckas tid, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst.

Än har man dock inte lyckats klarlägga vem explosionerna kan vara riktade mot.

– Nej, det är inte tydligt för oss vem i bostadshuset som skulle kunna vara måltavlan, säger Christer Fuxborg.

Enligt Fuxborg har den här smällen, liksom den förra, orsakat stora skador på entrédörren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer