Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du kommunpolisen i Skara, Elinor Mann. Foto: SVT / Johan Sjöström

Explosion vid fastighet i Skara

Uppdaterad
Publicerad

En explosion skedde utanför en fastighet i Skaraberg i Skara under tisdagskvällen. Nu utreder polisen om det finns ett samband med en tidigare skjutning mot en dörr på samma plats i juni.

Efter explosionen vid ett flerbostadshus på Skaraberg i Skara på tisdagskvällen har polisen inlett en förundersökning. En man i 25-årsåldern togs in för förhör, misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse, men misstankarna avskrevs och han har släppts på fri fot.

– Vi ser ingen koppling till den gängkriminalitet eller bombningarna som finns i andra delar av vårt land, säger Elinor Mann, kommunpolis i Skara.

Spår av fordon

Det var en mindre explosion som bara orsakade små skador på husgrunden. Vittnen har sett ett antal personer som försvann från platsen och det finns spår av ett fordon.

– Vi ser allvarligt på det som har inträffat. Mitt budskap är att är man orolig så ta kontakt med någon av de poliser som nu rör sig i området, säger kommundirektör Linda Esseholt Hermansson.

Utreder samband

Enligt polisen finns det alltså inget nu som tyder på några kopplingar till gängkriminalitet på annat håll, utan det betraktas som ”en isolerad händelse”. Men polisen utreder om det finns ett samband med en skjutning mot en lägenhetsdörr på samma plats i juni.

Teknikerna är klara på plats och avspärrningarna har hävts. Räddningstjänsten ska enligt polisen inte ha behövt tillkallats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.