Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På avenyn var det folkfest när julklappsvagnen stannade till för att samla julklappar från Göteborgarna. Foto: Dalmar Namazi

Extra generösa Göteborgare i år när julklappsvagnen åkte runt staden

Uppdaterad
Publicerad

Det märks att julen börjar närma sig, inte minst i Göteborg. En spårvagn rullade genom staden på lördagen på uppdrag av bland annat stadsmissionen för att samla in julklappar till barnfamiljer som lever i fattigdom.

– Vi försöker samla in till över 1 300 barnfamiljer i Göteborg som lever i fattigdom, säger Jennie Elheim, Stadsmissionens insamlingschef.

Ett 100 år gammalt tradition pågår just nu där stadsmissionen samarbetar med spårvagnssälskapet Ringlinjen för att samla in julklappar till de mest utsatta barnfamiljer i staden.

– Intresset har varit extra stort i år, väldigt många vill ge. Göteborgarna känns väldigt generösa med tanke på att det är tuffa tider, säger Jennie Elheim.

Samlade in hundratals klappar

Spårvagnen stannade på sju olika hållplatser i Göteborg, allt från Härlanda i öst till Wiselgrensplatsen i väst. Gruppen hade lyckats samla in hundratals julklappar på slutet av dagen.

Finns det inte andra mer effektiva sätt att stötta fattiga barnfamiljer än att skänka julklappar?

– Att få fira jul betyder väldigt mycket för barn och vi hjälper människor året runt med olika insatser, men att fira jul betyder väldigt mycket för barn, säger Catarina Dunghed områdeschef på Göteborgs Stadsmission.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.