Anisa Sameer har jobbat i Angered i tio år och aldrig tidigare upplevt något som under gängkonflikten i augusti. Foto: Martin Gustafsson/SVT

Trygghetsskaparna fick hålla sig inomhus under gängkonflikten

Uppdaterad
Publicerad

Till och med fältsekreterarna, som arbetar med att få folk trygga, kunde inte vara ute kvällstid under de oroliga veckorna i Angered i Göteborg. Det var under en uppblossad gängkonflikt som människor i Lövgärdet, Hammarkullen, Gårdsten och Hjällbo uppmanades att hålla sig inomhus av gängen.

Se klippet  ovan med Anisa Sameer om hur människor förstod att något var på väg att hända i augusti i år.

Ett bråk vid en bensinmack mellan ett känt släktnätverk i Angered och backagänget på Hisingen blev starten på en orolig tid i delar av Angered. Vanliga människor stoppades av män i skyddsväst som tog legitimation på dem.

Kunde inte vara ute kvällstid

Under de oroliga veckorna kunde inte ens fältarbetarna, som skall skapa trygghet i området, vara ute kvällstid.

– Man märkte att det var folk som rörde sig på ett annorlunda sätt i området och det var inte lika mycket barn ute, säger Anisa Sameer som arbetat i tio år i Angered, nu som fältarbetare.

Se hela reportaget här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den upptrappade gängkonflikten i Göteborg

Mer i ämnet