Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det här är vår sista möjlighet att försöka få reda på vem den mördade mannen var, säger Mats Axelsson, kriminalkommisarie i Alingsås. Hör honom berätta mer om fatombilden i klippet. Foto: SVT/Polisen

Fantombild ska berätta mer om misstänkt mordoffer vid Pickesjön

Uppdaterad
Publicerad

Nu tar polisen hjälp på andra sidan Atlanten för att utreda ett mord. Det var i oktober 2021 som en privatperson hittade mänskliga kvarlevor vid Pickesjön i Borås. Sedan dess har det varit ett mysterium vem det handlar om. 

– Det här är vår sista möjlighet att försöka få reda på vem den mördade mannen var, säger Mats Axelsson, kriminalkommisarie i Alingsås.

Det är ett företag i USA som polisen tagit till hjälp. De har fått DNA från kvarlevorna och tagit fram en fantombild av ett offer.

– Man ska inte tolka det här som ett fotografi , säger Mats Axelsson, kriminalkommisarie i Alingsås som håller i fallet. – Det här är ett förslag på hur den här mannen skulle kunnat sett ut. Det man säga är att ögon, hår och hudfärg är vetenskapligt belagda att man kan ta fram genom dna-profil.

Har ni fått några tips?

– Det har kommit in lite spridda skurar, kan man väl säga som vi inte har hunnit att följa upp en, men det har det gjort, säger Mats Axelsson, kriminalkommisarie i Alingsås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.