Efter ett omfattande spaningsarbete kunde polisen under måndagen gripa en man som misstänks ha skjutit mot en villa i Uddevalla under natten till måndag. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Man anhållen för skottlossning i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern är anhållen misstänkt för att ha utfört skottlossningen mot en villa i Uddevalla under natten till måndagen. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

Polisen i Uddevalla har i samarbete med insatsstyrkan utfört ett omfattande spaningsarbete under måndagen i jakt på den person som under natten sköt mellan tio och femton skott mot en villa där en familj befann sig. Under måndagskvällen bekräftade polisen att en man i 25-årsåldern hade gripits. Mannen sitter nu anhållen skäligen misstänkt för försök till mord – den lägre misstankegraden.

– Mannen är förd till arresten, och utredningsarbetet inom förundersökningen bedrivs nu vidare, säger Anna Göransson, presstalesperson på polisen i region Väst.

Polisen var på plats efter 15 minuter

Det var vid 02-tiden natten till måndag som boende i en villa i Herrestad i Uddevalla utsattes för en omfattande skottlossning.

– Det är en fastighet i en stadsdel i Uddevalla som har utsatts för kraftig beskjutning, sade Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla vid 05-tiden.

De boende i villan larmade polisen som ska ha varit på plats efter cirka femton minuter. Då upptäcker patrullen ett stort antal kulhål på ytterdörren och i ett fönster.

Hel familj i bostaden

Även en bil och ett garage är beskjutna. Man hittade även patronhylsor och konstaterade då att det handlade om skarp skottlossning.

Totalt tror polisen att mellan 10 och 15 skott har avlossats mot fastigheten. En hel familj ska ha befunnit sig i bostaden, men på övervåningen dit inga kulor ska ha nått.

– Det är två vuxna och flera barn som har befunnit sig i huset, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region väst.

En teknisk undersökning pågår under måndagsmorgonen, man hör även boende i området.

– Det finns hittills vaga uppgifter om att fordon ska ha setts i området vid den aktuella tidpunkten, men det är för tidigt att slå fast detta, säger Stefan Gustafsson.

Söker efter motiv

Polisen vet ännu inte om det finns någon känd hotbild mot familjen. Familjemedlemmarna ska höras under förmiddagen. Samtliga har klarat sig fysiskt oskadda.

– Men naturligtvis är personerna skärrade efter en sådan här händelse, säger Stefan Gustafsson.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning på platsen, men går inte ut med resultaten offentligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.