Linda Pettersson är vd på fastighetsbolaget Ernst Rosén som äger huset där explosionen inträffade. Foto: SVT

Fastighetsägaren efter explosionen: ”Prioriterar boendesituationen”

Uppdaterad
Publicerad

Den misstänkte mannen jagas nu av polis i hela Göteborg. I tisdags skulle Kronofogden vräka en anhörig till mannen på samma adress där explosionen ägde rum några timmar tidigare. Men hyresvärden vill inte kommentera detta.

– Enskilda ärenden eller hyresgäster kan jag inte kommentera, säger vd Linda Pettersson.

Och frågan om när, eller om, hyresgästerna kan återvända till sina lägenheter är fortfarande oviss.

– Jag hade önskat att jag kunde ge ett besked, för jag förstår för alla människor som står utan boende och vill veta, säger vd Linda Pettersson.

Explosion i Annedal i Göteborg

Huset är utrymt

Endast tre trappuppgångar är öppna i det i övrigt stängda hyreshuset på Övre Husargatan i Göteborg, där en explosion ägde rum tidigt på tisdagsmorgonen. Men hyresgästerna får endast hämta sina tillhörigheter. I övrigt är frågorna fortfarande många om hur, när och om man någonsin kommer få flytta tillbaka igen.

En man är anhållen i sin frånvaro, misstänkt för att ligga bakom sprängdådet. Enligt uppgifter till SVT ska mannen ha en koppling till en hyresgäst i huset, något som Linda Pettersson inte vill kommentera.

– Det överlåter jag till polisen, säger hon.

I klippet hör du vd Linda Pettersson om hur fastighetsägaren arbetar med situationen efter explosionen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i Annedal i Göteborg

Mer i ämnet