Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Med tanke på de omfattande skadorna och brottet han är misstänkt för så visst kan han vara farlig” Visa alla (4)
Visa alla (4)

Polisens jakt fortsätter – fler tillslag väntas

Uppdaterad
Publicerad

Polisen genomförde en husrannsakan på en adress i Annedal i Göteborg under torsdagseftermiddagen, där man trodde att den man som misstänks för explosionen på Övre Husargatan i tisdags kunde befinna sig.

– Vi kommer säkert göra husrannsakan på fler ställen under kvällen och natten, tills han är hittad, säger polisens presstalersperson Thomas Fuxborg.

Tidigare under dagen pågick en större polisinsats i Olivedal, efter ett bombhot mot en vårdcentral som senare visade sig vara falskt.

Polisen jagar intensivt efter den person som har anhållits i sin frånvaro efter den kraftiga explosionen i Annedal i tisdags morse. På torsdagseftermiddagen pågick en stor polisinsats i stadsdelen Annedal där en husrannsakan genomfördes. Detta efter tips om att mannen som är misstänkt för explosionen på Övre Husargatan befann sig där. Det gjorde han dock inte.

– Vi tog tipset att han befann sig här på allvar och trodde han skulle kunna befinna sig här, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson, strax efter att insatsen avslutats.

Nu kommer man troligen slå till mot fler adresser under kvällen och natten för att hitta den man som är anhållen i sin frånvaro.

– Vi kommer fortsätta vårt letande. Vi kommer säkert göra husrannsakan på fler ställen under kvällen och natten, tills han är hittad, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Vilka adresser det rör sig om vill han dock inte uttala sig om.

Larm om explosionsrisk i närheten

Tidigare under torsdagen, vid 14.30 inkom ett larm om överhängande fara och explosionsrisk på en annan adress i Olivedal. Enligt polisens uppgifter var det hot som framförts till personalen på vårdcentralen ett bombhot och därför utrymde man vårdcentralen. Enligt polisens insatsledare fanns kopplingar mellan bombhotet och explosionen som skedde i tisdags, något som polisens presstalesperson senare dementerade.

Ett större område spärrades av och ett intensivt polisarbete pågick, och många människor var oroliga enligt SVT:s reporter på plats. Även räddningstjänst var på plats med sex enheter.

– Vi har polisenheter på plats för att säkra de här områdena och för att människor inte ska komma till skada, säger Hans Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Strax innan 17-tiden meddelade polisen att inget farligt föremål hittats vid vårdcentralen och att man då hävde avspärrningarna på plats. Personal på vårdcentralen har fått återvända till arbetsplatsen. Även en förskola i området utrymdes.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosion i Annedal i Göteborg

Mer i ämnet