Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Det viktigaste för oss nu är våra hyresgäster”, säger fastigghetsägaren Ernst Roséns vd, Linda Pettersson. Foto: SVT

Fastighetsägaren hjälper drabbade efter explosionen i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

De drabbade av explosionen i Annedal i Göteborg får hjälp med boende. Första natten på hotell om de inte bor hos vänner och bekanta. Och för de som behöver boende på längre sikt arbetar fastighetsägaren med att ta fram lägenheter.

Vid 15.30-tiden under tisdagen samlades många av de boende från de utrymda lägenheterna för att få information av bland annat polis, räddningstjänst och fastighetsägaren om vad som händer framöver.

– Det är många frågor kring om man kan komma tillbaks till sin lägenhet och hämta saker och så vidare. Det vi informerar om är att i dagsläget kan man inte komma in i sin lägenhet, säger Linda Pettersson, vd för fastighetsägaren Ernst Rosén.

Hjälp att hämta mediciner

I nuläget finns det ingen tidsplan för när de kan få komma in i sina lägenheter igen. Det är räddningstjänsten som tar det beslutet. Men de som har behövt få exempelvis mediciner hämtade har fått hjälp med det.

– Det viktigaste för oss nu är våra hyresgäster. Att skapa trygghet. Att få sitt boende tagit ifrån en är något av det värsta som kan hända tror jag, säger Linda Pettersson.

Hotellboende

De som behöver hjälp med boende och inte fått hjälp av vänner eller bekanta har fått hotellboende ordnat.

– I natt har vi ordnat hotell. På lång sikt så vet jag inte riktigt än. Vi håller på med den planen just nu. Det handlar om att få reda på hur många som berörs och hur vi sedan kan erbjuda dem nya boenden, säger Linda Pettersson, vd Ernst Rosén.

Sammanlagt handlar det om ungefär 140 lägenheter vars boende berörs i olika omfattning.

Vet du mer om explosionen i Göteborg? Har du egna bilder eller filmer från händelsen? Kontakta oss här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosion i Annedal i Göteborg

Mer i ämnet