Nu avslöjar Emma Knyckare att den mansfria festivalen kommer att hållas i Göteborg. Foto: SVT/TT

Festival utan män till Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det bestämt att Emma Knyckares festival för kvinnor, transpersoner och icke-binära har hålls i Göteborg, på Bananpiren.

Det var efter flera övergrepp på festivaler i Sverige som Emma Knyckare twittrade om en musikfestival utan män. Nu är det bestämt att festivalen kommer vara sista helgen i augusti på Bananpiren i Göteborg.

Varför Göteborg?

– För mig är det självklart eftersom det är den bästa platsen på jorden. Även platsen där jag råkar bo, säger festivalarrangören Emma Knyckare på ett tåg på väg mot huvudstaden för ett möte med resten av festivalgänget.

LÄS MER: ”Vill engagera mig i något större än prutt- och fisskämt”

– Vi har haft kort tid på oss att rodda ihop festivalen, bara ett år, så vi var eniga om att vi behöver en plats där vi inte behöver bygga upp en camping och dra el och sådant. Bananpiren är dessutom helt jävla perfekt eftersom det finns möjlighet att ha scen inomhus och utomhus. Det vet ju vi som bor i Göteborg att man inte kan lita på vädret, säger Emma Knyckare.

LÄS MER: Statment Festival

Som göteborgare har man ju så svårt för att inte kommentera namnet där festivalen skall vara.

– Bananpiren? Vi har suttit och funderat på det. Åh, vad folk kommer skoja om detta. Det är ju någonting där: Banan, män, penis. Aldrig skall vi glömma. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mansfri festival

Mer i ämnet