Flera personer är skadade efter att en personbil krockat med en lastbil på riksväg 40. Foto: Niklas Göransson

Två döda efter svår trafikolycka utanför Landvetter

Uppdaterad
Publicerad

Två vuxna personer, en kvinna i 50-årsåldern och en man i 35-årsåldern, har dött efter den svåra trafikolyckan på riksväg 40. I samma bil satt ett barn i tioårsåldern, som överlevde olyckan, bekräftar polisen för SVT Nyheter.
Nu har polisen inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik.

Det var vid 13-tiden på lördagen som räddningstjänsten fick larmet om olyckan, som skedde vid Bårhultsmotet i höjd med Landvetter. Totalt tre personer färdades i den personbil som rammades av en lastbil på riksväg 40 i Härryda.

I personbilen fanns en kvinna i 50-årsåldern och en man i 35-årsåldern, samt ett barn i tioårsåldern. Barnet var den enda i bilen som till slut överlevde olyckan, bekräftade polisen för SVT Nyheter på lördagskvällen.

– Anhöriga är underrättade, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst till SVT Nyheter.

Enligt Johan Ljung ska barnet ha klarat sig med lindriga skador.

Lastbilsförarna utreds

Två personer som färdades i lastbilen fördes också till sjukhus, de ska dock inte ha fått några fysiska skador. Ytterligare en personbil var inblandad i olyckan, där var det dock ingen som skadades.

– Såvitt jag förstår har de inte direkt fått några fysiska skador, men är chockade, säger Johan Ljung till TT.

Enligt polisen fick lastbilen, som körde i riktning mot Borås, sladd och körde genom mitträcket. Därefter krockade lastbilen med de mötande personbilarna. Polisen arbetar nu med att utreda vad som har hänt, och har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik, rapporterar P4 Sjuhärad.

– Vi har fått en möjlig förklaring, men vi är också intresserade av om det är några som har gjort några iakttagelser innan olyckan inträffade, eller som sett själva olyckan.

– Av någon anledning så har han ju fått sladd, eller vad det nu är som har hänt, och kört över på andra sidan. Det är klart att man ska utreda det här så noga det går, säger Johan Ljung till SVT.

Båda fordonen har tagits i beslag av polisen för en teknisk undersökning.

En allvarlig olycka inträffade vid 13-tiden i höjd med Bårhultsmotet på riksväg 40 mellan Göteborg och Landvetter. Foto: Google Earth/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer