Foto: SVT/TT

Flicka utsatt för sexuellt ofredande på Gothia cup

Publicerad

En tonårsflicka anmälde på onsdagskvällen att hon utsatts för sexuellt ofredande på Heden i Göteborg, där Gothia Cup spelas.

Händelsen inträffade vid 18-tiden, och exakt vad som hände kände polisens talesperson inte till på onsdagskvällen.

– Det här hände mitt bland alla, mitt på Heden. Därefter har flickan lämnat platsen och polis har kontaktats, säger Ulla Brehm vid polisen i region Väst.

Efter händelsen kunde polisen gripa en man i 20-årsåldern misstänkt för övergreppet.

– Efter viss spaning kunde vi lokalisera den här mannen. Han ska inte vara deltagare i fotbollscupen, säger Brehm.

”Ger emotionell första hjälpen”

Gothia cup vill inte kommentera händelsen utan hänvisar till polisen, men kommunikationsansvariga Malin Jonson uppger att händelsen inte föranlett några särskilda åtgärder från Gothia Cups sida.

– Vi fortsätter vårt säkerhetsarbete precis som vi gjort hittills under veckan. I och med att polisen kunde gripa en misstänkt person, så bekräftar det att vi har en fungerande säkerhetsorganisation, säger hon.

Har Gothia cup erbjudit något form av stöd till drabbade på något sätt?

– Polisen var på plats och tog hand om hela det här ärenden, och då tar de också hand om drabbade, och ger emotionell första hjälpen.

Flera övergrepp tidigare år

Tidigare år har det rapporterats om flera olika sexuella övergrepp i samband med Gothia Cup. Bland annat dömdes en man 2016 för att ha tafsat på tre 16-åriga tjejer. Sedan dess har Gothia cup genomfört flera satsningar för att få bukt med problemen.

Hur reagerar ni på att det här händer nu igen?

– Så fort någon utsatts för brott så är det en allvarlig händelse, och vi tar det på största allvar. Det som i sammanhanget känns positivt är att polisen lyckades gripa en person så snabbt och att flickan togs om hand, säger Malin Jonson.

Händelsen under onsdagskvällen tros vara det första fallet av sexuellt ofredande i samband med årets fotbollscup.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer