Foto: TT

Förälder gripen efter slagsmål på skola

Uppdaterad
Publicerad

En förälder greps på Fuxernaskolan i Lilla Edet under onsdagen. Anledningen ska ha varit ett bråk mellan elever på sociala medier.

Det utbröt slagsmål på en skola i Lilla Edet vid 9.30-tiden på onsdagsmorgonen, något som ttela tidigare har berättat om.

– En förälder har kommit till skolan efter att ha varit i bråk med en elev, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Väst.

Enligt ttela ska upptakten till slagsmålet ha varit ett bråk på sociala medier under tisdagen. Bråket urartade i att en elev i matsalen slängde en stol på en annan elev så att denne fått uppsöka vårdcentralen.

Bråk mellan förälder och elev

Föräldern ska ha kommit till skolan för att reda ut händelsen tillsammans med lärare och berörda elever. Men i stället utbröt slagsmål och föräldern ska ha hamnat inne hos rektorn, där polisen omhändertog mannen när de anlände till platsen.

– Det har varit ett bråk och det verkar ha varit mellan en vuxen och en elev. Sedan hamnade den vuxne på rektorsexpeditionen, säger Stefan Gustafsson.

Mannen grips av polisen misstänkt för misshandel och olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.