Maja Wennerberg är föräldrarepresentant på förskolan Kapellgången 8 i Göteborg Foto: SVT

Föräldrar kräver stopp på förflyttningarna

Uppdaterad
Publicerad

Efter att fått besked om att fem av elva pedagoger på barnens förskola tvingas flytta till nya arbetsplatser kräver nu föräldrarna på förskolan Kapellgången 8 i Göteborg att förskoleförvaltningen sätter stopp.

I ett försök att skapa en mer jämlik förskola i Göteborg har förskoleförvaltningen tvingat ett hundratal pedagoger att byta till förskolor där det saknats utbildad personal. På Kapellgången 8 i Göteborg kommer det innebära att personalstyrkan nästan halveras.

Nu vill föräldrar till barn på förskolan att förvaltningen sätter stopp för omflyttningarna.

– Vi har gjort en skrivelse till förskolenämnden om att stoppa de pågående ofrivilliga förflyttningarna och att de ser till att förvaltningen redogör för hur de tidigare förflyttningarna har lett till önskat resultat, säger Maja Wennerberg, föräldrarepresentant.

Oklart hur det gått för pedagogerna

Ulla Jonsson, utbildningschef på förskoleförvaltningen säger att hon förstår oron och att deras ansvar är att leva upp till läroplansmålen.

Hur det har gått för de pedagoger som redan tvingats byta förskola vet hon dock inte,

– Vi har inte följt upp och sett om de har stannat kvar eller inte i de nya tjänsterna, säger Ulla Jonsson.

Och föräldrarna är övertygade, att tvångsflytta personal kommer inte att göra förskolorna i Göteborg bättre,

– Vi vill att alla barn i staden ska ha en lika bra förskola. Problemet här är att inget barn får en bättre förskola, säger föräldern Maja Wennerberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.