Foto: Christian Svensson / Skövde kommun

Förskolebarn flyttas efter branden i Skövde

Publicerad

Flera förskolebarn flyttas efter den kraftiga branden i ett flerfamiljshus i Skövde. Och vissa förskolebarn får inte gå alls.
– Förskolorna ligger i anslutning till brandområdet och beslutet är fattat på grund av röklukten, säger Anna Hartung, kommunikationschef i Skövde kommun.

Det är Ollonborrens, Nyckelpigans och Fjärilens förskolor som stängts för barn som endast går 15 timmar. Övriga barn från Ollonborren och Nyckelpigan flyttas till Fjärilens förskola.

– Det är en bedömning som vår fastighetsavdelning gjort tillsammans med verksamheten. Förskolorna ligger i anslutning till brandområdet och beslutet är fattat på grund av röklukten, säger Anna Hartung, kommunikationschef i Skövde kommun.

Skolorna i Södra Ryd håller öppet som vanligt.

Kommunens krisberedskapsgrupp på plats

Även socialtjänsten i kommunen efter branden.

– Vi har funnit på plats under natten men kommunens posom-grupp. Socialtjänsten finns också tillgänglig under dagen för att hjälpa till, säger Anna Hartung.

POSUM – kommunens krisgrupp

Visa

Vad är POSOM?

POSOM står för psykiskt och socialt omhändertagande vid olyckor och katastrofer och är kommunens krisgrupp som med kort varsel kallas in för att stötta drabbade. I krisgruppen ingår oftas personal från kommunens socialtjänst, skola, omvårdnad och polis och närhälsan.

Vad gör POSOM-gruppen?

Det övergripande målet för POSOM-gruppen är att genom stödinsatser vid olyckor eller katastrofer förebygga psykisk ohälsa för direkt och indirekt drabbade. Viktigt är att i första hand bidra med hjälp till självhjälp så att den drabbade med egen kraft kan gå vidare.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Branden i Skövde

Mer i ämnet