Den nya arenan föreslås byggas på Scandinaviums plats. Foto: SVT

Förslaget: Scandinavium rivs för ny arena

Uppdaterad
Publicerad

Bygg den nya arenan där Scandinavium står i dag. Det föreslår tjänstemännen i Göteborg. Men förslaget kritiseras av Frölunda Hockey. Om Scandinavium rivs står hockeyklubben utan arena i flera år.

Blir förslaget verklighet oroas Frölunda HC över att inte ha en lämplig arena i över fyra år. Ersättningsarenan Frölundaborg har 2 300 platser jämfört med Scandinaviums 12 000.

– Vi kommer tappa hela vår bas av fans och partners eftersom de inte kommer kunna vara med oss i den arenan. Efter fyra år är vi rädda att det inte kommer finnas förutsättningar att driva elitverksamhet längre, säger Mats Grauers, Frölundas ordförande.

Förra våren samlades en politisk majoritet i arenafrågan i Göteborg. Politikerna var ense om att Scandinavium gjort sitt. Frågan som återstod var platsen för den nya arenan.

Nu har tjänstemännen utrett frågan och de ser ett nybygge på Scandinaviumtomten som det bästa alternativet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.