Försvaret satsar 1,3 miljarder i Karlsborg

Publicerad

I Karlsborg spirar åter en optimism. Anledningen: Försvaret satsar åter stora belopp på ortens regemente. Det här är berättelsen som SVT:s publik helst vill höra om från Skaraborg i vår omröstning.

Hur ser framtiden ut för Karlsborg? Det var det ni tittare helst ville att vi på SVT skulle göra ett reportage om från Skaraborg i en omröstning i vintras.

Vi gjorde som ni sa och nu har ett svar att ge på frågan: Bättre än på länge.

Under fem år satsar Försvarsmakten 1,3 miljarder i Karlsborg. Det handlar om upprustning av flygplatsen och byggnader kring denna Samtidigt utökas också antalet värnpliktiga.

Nedläggningar på 90-talet

På 90-talet lades flygflottiljen F 6 ner – ett svårt slag för sysselsättningen på orten. Även S 2 som utbildade signalister försvann under samma decennium.

Kvar har funnits K 3, Livregementets husarer, som på senare tid utbildat skytte- och underrättelsesoldater. På K 3 finns även Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS.

Antalet värnpliktiga ökar

I år ökas antalet värnpliktiga på K 3 från 150 till 250. Enligt regementsledningen kan det bli aktuellt med ytterligare ökningar framöver.

I videoklippet ovan kan du höra stabschefen berätta om militärens satsningar i Karlsborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer