Bild från släckningsarbetet under natten till lördag. Under söndagen väntar enligt räddningstjänsten eftersläckning och kontroll. Foto: Joakim Eriksson

Fortsatt bevakning efter storbranden i Borås

Uppdaterad
Publicerad

I över ett dygn härjade storbranden i Borås. Under söndagen väntar eftersläckning och kontroll på platsen.

– Det är en ständigt vikande brand. Och med det minskar även antalet enheter på plats, säger inre befäl Bo Sandström vid Södra Älvsborgs Räddningstjänstsförbund vid 6.30-tiden på morgonen.

Det var vid 23-tiden på fredagen som branden startade i livsmedelsbutiken som ligger på handelsområdet Knalleland, strax norr om centrala Borås. Branden visade sig vara svårsläckt.

– Jag skulle säga att det beror på en kombination av de stora ytorna och de stora volymerna brännbart material, säger Bo Sandström.

Ett så kallat VMA, viktigt meddelande till allmänheten, gick ut på grund av den kraftiga röken och boende i närheten uppmanades hålla sig inomhus med stängda fönster och ventilationer. Omkring ett dygn efter att branden startade, vid 23-tiden på söndagen, kunde VMA:t hävas.

Misstänkt mordbrand

Det är fortsatt avspärrat kring fastigheten och så snart det är möjligt ska polisen undersöka platsen för att försöka reda ut hur branden startat. Händelsen utreds tills vidare som mordbrand.

Under söndagen väntar eftersläckning och kontroll för räddningstjänsten. Tidigt på morgonen var ännu två enheter kvar på platsen.

– Vi kommer att ha någon form av verksamhet på plats troligen under stora delar av dagen, säger Bo Sandström.

Ingen person skadades i branden.

Nedan kan du se ett klipp från hur det såg ut på platsen under natten mellan fredag och lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.