Matchen mellan Norrby och AFC Eskilstuna, på Borås Arena, skjuts upp på grund av branden i de närliggande lokalerna i Knallelands handelsområde. Foto: Google Earth/SVT

Superettanmatch uppskjuten efter branden i Borås

Uppdaterad
Publicerad

En brand i Knalleland i Borås gör att matchen i superettan mellan Norrby och AFC Eskilstuna måste skjutas upp.

Avsparken skulle ske klockan 13, men förhoppningen var senare att matchen skulle dra igång vid 16.

Så blev det inte. Borås Tidning skriver att matchen i stället kommer att spelas på söndag klockan 14.00.

– Vi har följt räddningstjänstens rekommendationer, det har varit utgångspunkten. Sedan har Sef (Svensk elitfotboll) ett regelverk som säger att det finns en turordning att följa vid den här sortens händelser. Det säger att man skjuter upp matchen först tre timmar, och sedan tre timmar till. Kan man inte spela då ska den spelas dagen därpå. Därför flyttades matchen först från klockan 13 till 16 och sedan till 19 innan det togs beslut att flytta den till i morgon, säger Norrbys klubbchef David Kryssman till tidningen.

Allsvenska Elfsborg påverkades också av branden. Laget skulle ha tränat under lördagseftermiddagen men fick ställa in passet.

Den kraftiga branden som utbröt under den sena fredagskvällen bekämpades fortfarande under lördagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.