Foto: SVT

Åklagaren bekräftar: Platser avspärrade

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen har ytterligare förhör hållits med mannen som misstänks för det 29 år misstänkta mordet på Helena Andersson i Mariestad, uppger hans försvarare Thomas Berner. Samtidigt bekräftar åklagare Jenny Karlsson att platser spärrats av och undersökts under dagen.

Helena Andersson var 22 år när hon försvann i samband med en utekväll natten mot den 14 juni 1992. Dagen därpå hittades hennes sandaler och två ringar nära föräldrahemmet. Men hennes kropp har aldrig hittats.

Ärendet har dock utretts som ett misstänkt mord och på måndagen anhölls en man, som nu är i 60-årsåldern, skäligen misstänkt för mord.

Beskedet: Platser avspärrade

Samtidigt som nya förhör hålls under tisdagen har platser av intresse spärrats av i jakt på nya spår. Det bekräftar åklagare Jenny Karlsson.

– Det är naturlig del i utredningen att vi tagit beslut om avspärrningar, säger hon.

Vad hoppas ni kunna hitta?

– Det kan jag inte säga något om.

Finns något nytt gällande beslut om häktning?

– Inget nytt i nuläget, nej.

Uppges ha figurerat i utredningen

Flera personer har varit misstänkta under åren, men sedan polisens kalla fall-grupp gått igenom fallet på nytt föll misstankarna på den nu anhållne mannen.

Mannen var vid tiden för mordet i 30-årsåldern och bodde i Mariestad. Enligt P4 Skaraborg har han funnits med i utredningen tidigare, men inte som misstänkt.

SVT har sökt den misstänktes advokat Thomas Berner, hittills utan resultat. I en intervju med TT vill han dock inte gå in på hur den misstänkte ställer sig till mordmisstankarna.

– Jag har inga kommentarer överhuvudtaget, säger Berner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.