Helenas syster Gabriella Andersson säger att hon har ett väldigt stort förtroende för det arbete som polisens Kalla Fall-grupp gör. Foto: TT/SVT ARKIV

Systern till försvunna Helena Andersson om gripandet: ”Är det rätt person är det väl jättebra”

Uppdaterad
Publicerad

Helena Andersson försvann efter en utekväll i Mariestad för mer än 29 år sedan. För Helenas syster Gabriella Andersson är det svårt att beskriva vad måndagens gripande innebär för henne och den övriga familjen.

– Vem som är skyldig gör egentligen ingen skillnad i att min syster inte fick en chans att leva sitt liv, säger hon.

Det har gått mer än 29 år sedan den där junikvällen då 22-åriga Helena Andersson försvann efter en festkväll i centrala Mariestad. Hennes kropp har aldrig hittats. Men i dag anhölls en man i 60-årsåldern skäligen misstänkt för att ha mördat henne.

– Är det rätt person så är det väl jättebra, för det är en av de delarna i allting som man lever med. Att man inte ska få göra så här och bara leva vidare som om ingenting har hänt, säger Helenas syster Gabriella Andersson.

Helenafallet

Uppståndelse

Under måndagen greps en man som ska ha synts till i Mariestad under den aktuella kvällen då Helena Andersson försvann. Han har tidigare funnits med i utredningen, men inte som misstänkt.

– När det blir sådan här uppståndelse som det är nu i dag när man har den här personen, så blir ju tankarna som en torktumlare, där mycket av de här sakerna som ligger hela tiden finns. Hur hade hennes liv sett ut idag, säger Gabriella Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Helenafallet

Mer i ämnet