Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen. Foto: TT

Fyra personer gripna för misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har gripits misstänkta för försök till mord efter att de misstänks skjutit mot en lägenhet i Åmål sent på torsdagskvällen.

– En man och en kvinna 25 – 35 år gamla befann sig i lägenheten men ingen av dem skadades, säger Sten-Rune Timmersjö, vid polisen i Trollhättan.

Det var vid 22.30 som polisen fick in ett larm om en misstänkt skottlossning i centrala Åmål.

– Vi kunde konstatera att det har skjutits i en fastighet och vi har inlett en förundersökning gällande försök till mord, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

– Vi lokaliserade fyra personer i region Bergslagen, efter att de hade avvikit i ett fordon. De är gripna och misstänkta för försök till mord, säger han.

Koppling mellan gärningsmän och lägenhet

Polisen kunde stoppa fordonet med de misstänkta när de kommit till Karlstad och under morgonen kördes de ner till Trollhättan för förhör..

  – Vi har gjort en teknisk undersökning på platsen och hållt förhör med de misstänkta och de nekar till brott, säger Sten Rune Timmersjö.

– Det finns en koppling mellan de här fyra och de som bor i lägenheten som blev beskjuten, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

Är de kända av polis sedan tidigare?

– Det vet jag inte i nuläget.

Platsen har under natten spärrats av i väntan på en teknisk undersökning och förhör kommer att hållas under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.