Gamla E45:an öppen igen efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade på gamla E45:an vid 20-tiden på torsdagskvällen. En personbil ska ha kört in i vajerräcket vid Skogsbo trafikplats.

– Två personer och en hund fanns i bilen, och en av personerna har förts till sjukhus, säger Tony Karlsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Det är väg 2020, gamla E45:an, som är helt avstängd i båda riktningarna i nuläget på grund av olyckan. Trafikanter uppmanas att svänga av vid Skogsbo och köra mot Uddevalla för att ta sig förbi olycksplatsen. Hur det ser ut med köbildning på platsen är ännu oklart enligt Tony Karlsson.

– En person, som var talför och vid medvetande, har förts med ambulans till sjukhus, säger han.

Körde in i vajerräcket

Bilen ska ha kört in i vajerräcket och räddningstjänsten klippte upp taket på bilen för att ta eventuellt skadade personer ur bilen.

– Man ska inte bända och vrida på personer efter en olycka, så på uppmaning av ambulansen klippte vi därför upp taket, säger Tony Karlsson.

Vägen öppnades för trafik igen strax innan 21-tiden efter att ha varit avstängd i nästan en timme.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.