Ny utredning ska ta fram förslag på badplatser i Göta älv. Foto: TT

Badförbudet i Göta älv kan hävas

Publicerad

Det är förbjudet att bada i Göta älv i dag men en ny utredning visar att vattenkvalitén är tillräcklig på flera platser.

Stadsledningskontoret har tidigare fått i uppdrag att utreda vad som skulle krävas för att det skulle vara möjligt att bada i Göta älv och nu har kontoret lämnat besked, skriver Göteborgs- Posten.

Vattenkvalitén är bäst i vid Norra älvstranden och ett framtida friluftsbad som pekas ut är Sannegårdhamnen. Alternativt kan man placera bassänger utmed älven som tar in saltvattnet.

Vill ta nästa steg

Nu vill de rödgröna gå vidare med planerna och planerar att lägga ett yrkande i kommunstyrelsen där stadsledningskontoret får i uppdrag att utreda och ge förslag på badplatser.

– Eftersom det visat sig att vattenkvalitén är bättre på vissa platser så är man ett steg närmare att ta bort badförbudet. Det som vi landar i nu är att man borde ta fram fler badplatser längs älven, säger Ulf Kamne (Mp) till tidningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.