Göteborgare uppringda om kommunens vattenarbete – mitt i natten

Uppdaterad
Publicerad

Ett massutskick av sms med information om kommunens arbete med vattenledningar gick inte helt som tänkt. Flera göteborgare väcktes mitt i natten av en digital röst som gav informationen på både svenska och engelska.

– Det har blivit ett tekniskt fel här helt enkelt, som vi verkligen beklagar och ber om ursäkt för, säger Helena Wall, kommunikationschef på avdelningen Kretslopp och vatten på Göteborgs stad till Göteborgs-Posten.

Den 26-28 maj ska ett stort arbete göras på vattenledningsnätet i Göteborg och då uppmanas allmänheten att hushålla lite extra med vattnet.

Stadens massutskick via sms skickades ut redan klockan 16 på måndagen men av olika anledningar har en del fått meddelandet först på natten.

– I och med att det var ett så väldigt stort utskick verkar det ha varit så att systemet inte klarade att skicka alla på en gång, utan det har gått ut i omgångar, säger Helena Wall till GP.

Hur många som fick nattliga meddelanden är oklart. Totalt har Göteborg 180 mil vattenledningar och i helgen ska en extra så kallad matarledningar kopplas in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.