Martin Strömberg på Turn the Tide on Plastic. Foto: TT

Göteborgs In-Port Race 2018

Publicerad

I dag avgörs Göteborgs In-Port Race, kappseglingen runt en kort bana i hamninloppet.

– In-Port Racet blir en chans för alla i Göteborg att se oss kämpa mot varandra från första parkett, säger Martin Strömberg på Turn the Tide on Plastic i ett pressmeddelande.

Under varje hamnstopp seglas ett In-Port Race. De har betydelse då ställningen i de korta hamnseglingarna är avgörande om flera lag hamnar på samma poäng för havsetapperna.

Spansk ledning

MAPFRE från Spanien leder just nu In-Port Race Series följda av Dongfeng Race Team och Team Brunel. De sistnämnda var också först i mål sent på torsdagskvällen när Volvo Ocean Race avslutade sin tionde etapp. Då kom nederländarna in strax innan klockan 23, bara tre minuter före MAPFRE.

Svenska laget Turn the Tide on Plastic kom på en femteplats i torsdag och passerade mållinjen klockan 23:32. Laget har som bäst slutat som fyra i ett In-Port Race.

– Det kommer bli en upplevelse och jag seglar såklart för en seger på hemmaplan, säger Martin Strömberg på Turn the Tide on Plastic i pressmeddelandet.

Hamnseglingen tar ungeför en timme och banan ligger i hamninloppet. Starten går klockan 14:00.

Detta är Volvo Ocean Race

  • Volvo Ocean Race är en tävling runt jorden.
  • Sammanlagt har över 2 000 seglare deltagit i de tolv upplagor som avgjorts sedan tävlingen startade som Whitbread Round the World Race 1973.
  • Den pågående upplagan av tävlingen inleddes i Alicante, Spanien den 22 oktober och avslutas med en sista etapp mellan Göteborg och Haag Nederländerna i juni 2018.
  • Banan runt jorden är över 45 000 sjömil – mer än 83 000 km – och delas upp i elva etapper mallen 12 stora städer på sex kontinenter.

Källa: Volvo Ocean Race

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.