Nederländska Team Brunel var snabbast i etappavslutningen av Volvo Ocean Race till Göteborg. Foto: TT

Volvo Ocean Race-båtarna framme i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Med en knapp marginal gick nederländska Team Brunel först i mål sent på torsdagskvällen när Volvo Ocean Race avslutade sin tionde etapp i Göteborg.

Nederländerna kom först fram till Galterö utanför Göteborg strax innan klockan 23 på torsdagen, bara tre minuter före spanska MAPFRE.

– Vi gjorde ett riktigt bra jobb som lag och resultatet är bättre än vad vi hade kunnat drömma om. Att vinna etappen och att få en bonuspoäng känns riktigt bra, säger Bouwe Bekking från Team Brunel, i ett pressmeddelande. 

”Skönt att vara hemma”

Den enda svenska deltagaren i årets race är Martin Strömberg i lag Turn the Tide on Plastic. Laget kom på en femteplats och passerade mållinjen 23.32.

– Resultatet är inte jättebra men vi har gjort en väldigt bra etapp och kämpat hårt. Vi har gjort mycket rätt och jag är väldigt stolt över besättningen. Vi vann inte som jag och många andra hoppats på men det är otroligt skönt att vara hemma, säger Martin Strömberg efter målgången.

Den sista etappen, som startar den 21 juni, går från Göteborg till Den Haag i Nederländerna.

Turn the Tide on Plastics på etapp 10 in mot Göteborg Foto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.