Pojken sörjs på Sjumilaskolan med bland annat tända ljus, brev och teckningar. Foto: Sofia Netskar/SVT

Granskning klar efter olyckan på Sjumilaskolan – pojke dog efter fall

Uppdaterad
Publicerad

Inga misstag begicks av Sjumilaskolan i Göteborg när en elev var med om en fallolycka och senare avled, konstaterar Göteborgs grundskoleförvaltning i sin utredning av olyckan, skriver Göteborgs-Posten.

Pojken, som gick på lågstadiet, föll från en bergsknalle på skolans område i Göteborg under en lekstund på skoltid i mars.

Kommunens granskning slår fast att skolans tillsyn av eleverna uppfylldes vid tillfället, skriver Göteborgs-Posten.

Det fanns rastvakter på plats, men bergsknallen som barnet föll ifrån var inte tillåten för eleverna att vara på. Granskningen visar vidare att inga incidenter har skett på platsen tidigare och att skolans ledning regelbundet utrett risker och haft god krisberedskap.

Dödsfallet på Sjumilaskolan

Däremot riktas det kritik mot att skolan inte genomfört delar av sitt systematiska miljöarbete under 2021. Till exempel finns det ingen dokumentation av någon fysisk arbetsmiljörond.

Flera utredningar efter dödsolyckan

Gundskoleförvaltningens utredning är dock inte den enda. i I slutet på mars i år kunde SVT Nyheter Väst berätta att dödsolyckan på Sjumilaskolan utreds även av Sjukvårdens larmcentral, Skolinspektionen och Arbesmiljöverket.

Rektorn på skolan har sagt att man flera gånger lyft berget som en potentiell risk. SVT:s granskning visar dock att någon formell anmälan aldrig gjorts.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Josef Nachbat, förälder till tre barn på Sjumilaskolan, berätta för skolans rektor om varför han anser att berget behöver åtgärdas snabbt. Foto: Elin Schwartz/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsfallet på Sjumilaskolan

Mer i ämnet