Efter att ha utretts för sexuella trakasserier mot studenter får nu en lärare vid Göteborgs universitet får sparken. Foto: SVT

GU-lärare sparkas efter sexuella trakasserier mot studenter

Uppdaterad
Publicerad

En lärare vid Göteborgs universitet får sparken efter att ha utretts för sexuella trakasserier mot studenter. Samtliga ledamöter i personalansvarsnämnden var eniga i beslutet om avskedan. Det rapporterar studenttidningen Spionen.

Det var i samband med en kickoff för ett projekt som läraren varit verksam i som händelsen ska ha inträffat. Till studenttidningen sa en av de utsatta:

– Han tog på våra bröst och rumpor och trots att vi puttade bort honom så förstod han inte.

Fick gå med omedelbar verkan

Det inleddes en internutredning i samband med att studenterna anmält läraren till institutionen. Ärendet skickades sedan vidare till personalansvarsnämnden (PAN), som i förra veckan enhälligt beslutade att avskeda läraren med omedelbar verkan.

I ett mejl till Spionen skriver rektor Eva Wiberg, ordförande i nämnden:

”Det som har hänt är så klart en besvikelse och helt oacceptabelt. Men det är bra att rutiner om anmälan och utredning fungerar.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.