Foto: TT

GU-professorn om julfesten som spårade ur

Publicerad

En extrem arbetsbelastning under lång tid. Det är enligt GU-professorn den grundläggande orsaken till att han uppträdde aggressivt och olämpligt på en institutionsfest i mitten av december förra året.

”Det finns naturligtvis ingen ursäkt för hur jag betedde mig och jag har inga invändningar mot rekommendationen disciplinåtgärd”. Så skriver mannen i sitt yttrande i samband med utredningen mot honom.

Det var GP som var först med att berätta om GU-professorns olämpliga uppträdande vid festen. Bland annat ska mannen ha uppträtt agressivt mot andra festdeltagare och kollegor. Något han själv alltså inte förnekar. Istället ger han i sitt yttrande en bild av en pressande tillvaro som i slutändan ledde fram till att incidenterna vid festen.

Den externa utredning som nu är klar föreslår att mannen ska få behålla sitt jobb, men att arbetsgivaren bör tillrättavisa honom och samtidigt ge honom stöd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer