Team Pergamon från Partille tog sitt elfte SM-guld i Bowling i Jönköping . Foto: Svenska bowlingförbundet

Pergamon svenska mästare i bowling

Uppdaterad
Publicerad

Team Pergamon från Partille tog i helgen SM-guld i bowling mot regerande mästarna Team Clan från Nässjö. Det är Pergamons elfte SM-guld.

Under söndagens SM-final i Bowling i Jönköping för 8-mannalag stod avgörandet mellan Team Pergamon från Partille och Team Clan från Nässjö, som vann guldet förra året.

– Det är alltid tufft att spela mot Clan, de är energiska och kämpande och tar mycket energi, säger Henrik Jacobsen, huvudcoach för Pergamon.

– Men vår erfarenhet och skicklighet gjorde att vi kunde ta över i tredje serien, då vi var helt överlägsna, Clan hade ingen chans att komma i kapp.

Sju av åtta spelare i Pergamon började den tredje serien med strike. Sedan rullade det på, spelarna fortsatte att slå strike efter strike.

– Ja, vi hade ett fantastiskt flow.

Vilken av spelarna är du mest stolt över?

– Den nye spelaren, sydafrikanen Francois Louw, gjorde en helt otroligt bra match. Han har aldrig spelat ett slutspel förut men ändå snittade han 247, det är fantastiskt bra! säger Henrik Jacobsen.

 Den tredje matchen slutade 13-2 till Team Pergamon som då hade en ointaglig ledning. Sista guldspärren sattes av Kim Bolleby från Thailändska landslaget.

Pergamon vann trots att två av deras bästa spelare är i USA på andra tävlingar, Jesper Svensson och  Dominic Barrett, som är rankade bland de tio bästa i världen.

Team Pergamon har nu tagit elva av de senaste femton SM-gulden för 8-mannalag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.