Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Gymnasieelev från Orust dog i flygkraschen i Iran Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Gymnasieelev från Orust dog i flygkraschen i Iran

Uppdaterad
Publicerad

En gymnasieelev från Orust är en av dem som omkommit i flygkraschen i Iran. Det bekräftar elevens skola för SVT Nyheter Väst.
– Vi har satt samman vårt kristeam, och har informerat lärare och elever, som nu är på minnesplatsen vi har satt upp, säger Staffan Hallström, tillförordnad verksamhetschef på Nösnäsgymnasiet.

Ryktena började spridas bland klasskamrater redan under onsdagen. Men på torsdagsmorgonen bekräftades det som många befarade. En av skolans elever var bland de som omkom i flygplanskraschen i närheten av flygplatsen Imam Khomeini utanför Teheran.

– Det är så fruktansvärt. Han var en sådan duktig elev som ville mycket, säger Staffan Hallström.

Kristeam har aktiverats

Under morgonen har skolan informerat de elever och lärare som var ovetandes om tragedin. Skolans kristeam har också aktiverats.

– Vi har samlat den klassen som den här eleven gick i, och där har då mentor, skolsköterska och kurator varit med. Vi har också försökt ta reda på vilka övriga kompisar på skolan som eleven haft, säger Staffan Hallström.

Under torsdagen håller skolan ett särskilt rum öppet för elever som vill skriva kondoleanser.

Det var på onsdagsmorgonen som ett flygplan på väg från Teheran till Kiev kraschade strax efter avfärd. 167 passagerare och nio besättningsmän befann sig på planet och befaras ha omkommit i kraschen. Åtminstone 10 personer på flyget ska ha varit bosatta i Sverige, enligt utrikesminister Ann Linde. Det står ännu inte klart vad som orsakade kraschen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Flygkrasch i Iran

Mer i ämnet