Foto: Mikael Berglund / Nyheter STO

Gymnasium håller stängt efter hot

Uppdaterad
Publicerad

Nösnäsgymnasiet i Stenungsund håller stängt på fredagen. Anledningen är att hot framförts i sociala medier under gårdagen. Två personer inhämtades under morgonen av polis till förhör.

Uppgifterna om hot mot gymnasieskolan inkom till polisen under torsdagskvällen.

– Med anledning av det hämtade vi in två personer till förhör nu på morgonen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Hoten ska ha framförts på sociala medier. SVT Nyheter Väst har tagit del av den bild som delats via Snapchat. Bilden visar en person och två textrader, den första raden hänvisar till personen som en skolskjutare och på den andra raden står det: ”#don't come to school tomorrow”.

Hela skolan stängd

Med anledning av hoten håller skolan stängt på fredagen.

– Vi blev kontaktade av polisen på morgonen om en eventuell hotbild mot gymnasiet. Det tar vi på största allvar och bestämde att vi av ren försiktighetsåtgärd inte bedriver någon undervisning i dag. Vi har stängt hela skolan, säger Pia Alhäll, sektorschef för utbildning i Stenungsunds kommun.

Foto: SVT

”Väldigt överraskande”

Skolan har verksamhet för 1200 elever som påverkas av att skolan stänger för dagen.

Vet ni något om det här sedan tidigare? Finns det kopplingar till andra händelser?

– Absolut ingenting. Det är väldigt överraskande.

En polispatrull finns på plats vid skolan i trygghetsskapande syfte.

En anmälan om grovt olaga hot har upprättats.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.