Håkan Hellström. Foto: Per Wahlberg/TT

Håkan Hellström blir historisk – ger unik fjärde konsert på Ullevi

Uppdaterad
Publicerad

Det blir en till extrakonsert på Ullevi med Håkan Hellström nästa sommar. Göteborgsartisten har nu sålt slut en fjärde konsert under samma sommar, vilket ingen annan artist gjort tidigare.

Håkan Hellström blir historisk. Artisten annonserade under onsdagen via sociala medier och pressmeddelande om en fjärde konsert på Ullevi i sommar. Vid 14.00 meddelade arrangören att den, liksom tidigare tre, var slutsåld.

Hellströms team skriver på Facebook: ”Vi har bara en sak att säga: Let’s Beat the Boss! ”.

– Det känns fantastiskt att det blir en historisk sommar nästa år. Det är ingen som har gjort fyra på en sommar och det är givet att det är Håkan som ska göra det, säger Kajsa Apelqvist, pressansvarig hos arrangören FKP Scorpio.

Blir det fler konserter?

– Det kan jag verkligen inte säga. Vi är så glada att få göra fyra konserter.

Har ni hela tiden planerat för fyra konserter?

– Nej. Vi släppte den första och hoppades och trodde att många ville komma. När vi såg vilket tryck det var släppte vi den andra. Snabbt bestämde vi om en tredje och i dag om den fjärde. Det har varit ett så otroligt stort intresse, säger Kajsa Apelqvist.

Hellström sålde slut på minuter

Den första konserten äger rum den 12 juni nästa år. Den sålde slut på några minuter. En extrakonsert den 13 juni offentliggjordes bara minuter senare, och även den sålde slut på några få minuter. Ledsna fans som inte lyckats få biljetter till dessa två konserter behövde inte sörja länge, en tredje konsert den 28 augusti annonserades senare.

Kan ni gissa hur det slutade? På några minuter sålde den slut. Arrangören FKP Scorpio offentliggjorde då den fjärde konserten under samma sommar som gör Håkan Hellström historisk i Göteborg. Några timmar senare hade artisten lyckats sälja ut fyra konserter.

– Det kommer bli helt magiskt. Det är klart att det är oerhört hedrande att Håkan väljer att lägga fyra konserter på Ullevi. Vi hade all time high vad gäller konsertsomrar 2016 men jag tror vi kommer komma upp i samma nivåer nästa sommar, säger Lotta Nibell, VD för evenemangsbolaget inom Göteborgs stad – Got Event.

– Det är endast Bruce Springsteen som kommit i närheten med tre spelningar. Så det här är en milstolpe för historieböckerna, och att kunna göra det med en lokal stjärna på det här sättet känns extra fantastiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.