Enligt polisen ska offren ha skador på kroppen som inte är brandrelaterade. Foto: TTVisa alla (5)
Visa alla (5)

Man häktas misstänkt för mord på kvinna och tre barn – nekar till brott

Publicerad

På lördagen häktades en man i 50-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat sina tre barn och deras mamma i Gårdsten. Mannen nekar till brott.
– Det är en otroligt tragisk händelse detta, säger kammaråklagaren Helena Treiberg Claeson.

Det var under torsdagsmorgonen som vittnen såg rök komma ur lägenheten i ett treplanshus i Gårdsten. Räddningstjänsten kom till platsen och hittade då en kvinna och ett barn döda i bostaden. Man hittade också två barn svårt skadade. De fördes till sjukhus med ambulans men kunde inte räddas. 

Polisen gick tidigt ut med en arbetshypotes om att familjen utsatts för brott före branden och under dagen anhölls en man i 50-årsåldern skäligen misstänkt för morden.

LÄS MER: Advokaten om den misstänkte: ”Han är oförstående”

Skador på kroppen

Enligt polisen ska offren ha skador på kroppen som inte är brandrelaterade. Den misstänkte mannen är tillsammans med den döda kvinnan förälder till de tre barnen. Under fredagen begärdes mannen häktad och i samband med det höjdes misstankegraden till sannolika skäl.

LÄS MER: Grannen: ”Det är hemskt, en katastrof”

Under lördagen hölls häktningsförhandlingar i Göteborgs tingsrätt då det beslutades att mannen häktas.

– Det är en otroligt tragisk händelse detta. Jag kan inte säga så mycket mer än det i nuläget, säger kammaråklagaren Helena Treiberg Claeson som yrkade på häktningen till SVT Nyheter.

”Trovärdig berättelse”

I samband med häktningen höjde alltså åklagaren misstankegraden till den starke graden men varför vill hon inte gå in på.

– Utredningen gav det men jag kan inte gå in på ytterligare detaljer, säger Helena Treiberg Claeson.

LÄS MER: Kommunen öppnar stödlokal i Gårdsten

Mannen själv nekar till både brott och bestrider häktningen.

– Han ställer sig helt oförstående till de här mycket allvarliga anklagelserna. Han har gett en mycket detaljerad och trovärdig berättelse om vad han gjort de 24 timmarna innan man upptäckte branden, säger den häktades advokat Poly Jensell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer