Foto: SVT

Han överlevde knivattacken på HVB-hemmet

Uppdaterad
Publicerad

Knivdådet på HVB-hemmet i Mölndal hade kunnat få ytterligare ett dödsoffer. På onsdagen hördes den pojke som försökte avvärja attacken.

Pojken hade bott på hemmet i sex-sju månader när attacken inträffade. I rätten beskriver han att han kände den åtalade väl.

– Vi bodde där tillsammans och vi var nära, säger han.

På morgonen den 25 januari vaknade han av skrik utifrån. När han gick ut ur rummet för att se var skriket kom ifrån såg han sin vän och den 22-åriga kvinnan vid köket.

– Det var blod runtomkring och jag såg att hon höll i hans handleder. Jag rörde vid hans axel och då vände han sig om och högg mot mig med kniven.

– Kniven träffade mig mellan bältet och byxorna. Hans ögon var arga, han såg ilsken ut.

”Trodde jag skulle dö”

Pojken beskriver att han blev rädd och halkade på blodet på golvet.

– Vi hamnade tillsammans på golvet. Jag trodde att jag skulle dö och skrek. Då kom fler av dem som bodde där. En kille tog kniven ifrån honom.

Under tiden hade den 22-åriga kvinnan tagit sin tillflykt till ett annat rum, och låst dörren. När pojkarna väl fick upp dörren låg kvinnan livlös på golvet.

– Jag trodde att hon levde men var rädd och ville säga åt henne att hon kunde komma ut, säger pojken.

Pojken hann fråga sin vän varför han ville skada flickan.

– Då sa han ”Jag ville inte skada henne, jag ville döda mig själv. Varför hindrade hon mig?”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.