Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här är lokalerna som gjort personalen på Sahlgrenska sjuk. Foto: SVT

Här är operationsavdelningen som tvingas flytta

Publicerad

Utslag, lunginflammation, andningssvårigheter och astma – det är bara några av de åkommor som anställda på Thoraxoperation på Sahlgrenska universitetssjukhuset har drabbats av. Nu har Arbetsmiljöverket beslutat att sex operationssalar måste stängas och flyttas.

Sex stycken operationssalar tvingas stänga senast den 30 november nästa år. Hans Ekström, företrädare för fackförbundet Kommunal, menar att sjukhusledningen borde ha agerat tidigare.

– Hade sjukhusledningen stöttat bättre under de här åren så tror jag att det hade hänt saker tidigare, säger Hans Ekström.

Oklart var avdelningen flyttar

Det står ännu inte klart när – och var – verksamheten ska förflyttas till andra lokaler, men en evakueringsplan ska presenteras i slutet av oktober.

Se operationsavdelningen som nu måste flytta, och se mer av Hans Ekströms kritik, i klippet ovan.

”Verksamheten är av väldigt speciell karaktär”

Göran Matejka, biträdande sjukhusdirektör på Sahlgrenska universitetssjukhuset, menar att man försökt hitta en lösning på problemet tidigare.

– Hälsan hos våra anställda är en av våra topprioriteter. Men man får ju då väga in att verksamheten är av väldigt speciell karaktär, vi har inte hur många salar som helst av den typen, säger han.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Vi har försökt hitta åtgärder”, säger Göran Matejka, biträdande sjukhusdirektör på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Foto: SVT

Se Göran Matejka bemöta kritiken i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer