Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Länstyrelsen vill göra en utställning med bilder av allmänhetens möten med kungen. Mikael Appelqvist på länstyrelsen Västra Götaland berättar mer i klippet. Foto: Har du träffat kungen? – då vill Länsstyrelsen ha din bild

Har du träffat kungen? – då vill Länsstyrelsen ha din bild

Publicerad

Kungen firar 50 år på tronen och Göteborg firar samtidigt 400 år som stad. I samband med detta planeras en stor utställning – och länstyrelsen efterlyser allmänhetens bilder från möten med kungen.

Broinvigningar, dagisbesök och bandklippning. Det senaste halvseklet har kungen gjort många besök i Västra Götaland och nu vill länstyrelsen få in fotografier som visar kungens möten med vanligt folk.

– Vi tror att väldigt många sitter på bilder från kungens besök och det är viktigt att fånga upp dessa möten med människor genom alla åren, säger Mikael Appelqvist på länstyrelsen Västra Götaland.

Firande i centrala Göteborg

Gustaf Adolfs torg i Göteborg kommer bli centrum för firandet den 4 juni.

I klippet berättar Mikael Appelqvist hur bilderna ska användas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.