Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när politikerna gissar hur många elever som gick ut skolan utan fullständiga betyg förra året. Foto: SVT

Göteborgs politiker debatterade skolan i lokal valdebatt

Uppdaterad
Publicerad

Under SVT Nyheter Västs lokala valdebatt i Angered fick tre av Göteborgs toppolitiker gissa hur många elever som förra året gick ut nian utan behörighet till gymnasiet: Svaret? Det får du i klippet ovan.

Skolan är en viktig valfråga för många väljare. Under torsdagen ordnade SVT Nyheter Väst en debatt mellan Göteborgs högst ansvarige skolpolitiker Axel Darvik (L), Elisabeth Lann (KD) och  Karin Pleijel (MP).

Och i debatten sattes de på prov när programledare Shadi Rostamzadeh grillade dem i att svara på frågan om hur många ungdomar som går ut nian utan att vara behöriga till gymnasiet.

Val 2022

Se mer av debatten

Under veckan innan valet gör vi flera publiceringar om skolresultat och då kan du se mer av politikerna när de debatterar om det fria skolvalet och skolors skilda resultat och förutsättningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet