Se när polisen Nadim Ghazale försöker värva Murphy Alex till poliskåren. Foto: SVT

Här försöker polisen värva hyllade mannen från upploppen: ”Vill jobba med dig”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen Nadim Ghazale är en av många som spred filmen av “den vitklädde mannen” som gick in och försökte stoppa vandalism under upploppen i Göteborg under söndagen. På Twitter skrev Ghazale att ”han borde motiveras att bli polis”. Mannen i fråga visade sig heta Murphy Alex och i måndagens Sverige möts: Direkt träffades de.

I flera klipp som spridits på sociala medier syns hur en vitklädd man försöker lugna ner aggressiva situationer under upploppen efter demonstrationerna i Göteborg på söndagen. Mannen heter Murphy Alex, är uppvuxen i London och jobbar som personlig tränare i Göteborg.

– Det han gör, det är att han sänker en situations hela aggressivitet bara genom att vara trygg i sig själv. Genom att vara lugn och inte brusa upp, säger Nadim Ghazale i Sverige möts: Direkt.

BLM-demonstrationer i Sverige

– Jag skulle gärna vilja jobba med dig bredvid mig, sa han till Murphy Alex i studion.

Skulle du kunna tänka dig att bli polis?

– Om jag kan vara till hjälp att bevara lugnet – absolut, svarar Murphy Alex.

Se hela programmet Sverige möts: Direkt på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BLM-demonstrationer i Sverige

Mer i ämnet