Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulf Johansson har svårt att hålla tårarna tillbaka när han tänker på de svenskar som dödats i terrorattacken i Bryssel. Foto: Dalmar Namazi/SVT

Här landar Pernilla och Ulf efter terrorattacken i Bryssel

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgarna Pernilla Califf och Ulf Jonasson befann sig båda två i Bryssel när en gärningsman på måndagskvällen sköt två svenskar till döds i ett terrordåd.

– När man väl insåg vad som hade hänt var det riktigt otäckt, säger Pernilla Califf.

Pernilla Califf och Ulf Jonasson satt båda på läktaren på Kung Baudouin-stadion i Bryssel på måndagskvällen och kollade på EM-kvalmatchen där Sverige och Belgien skulle mötas. Plötsligt kom en kompis nedspringande och ropade på dem.

– Han frågade om vi hade sett vad som hänt, att det var en skjutning inne i stan, vi förstod först ingenting.

Svenskar döda i terrordåd i Bryssel

Två svenskar döda

Fem kilometer längre bort hade en gärningsman öppnat eld mot flera personer med automatvapen. Två svenskar bekräftas senare vara bland de döda och ytterligare en svensk är skadad.

Samtidigt försöker både vänner och familj att nå Pernilla och Ulf, det är då de inser att något allvarligt har hänt.

– Alla vet ju att vi alltid åker på bortamatcher, det är vår grej. Så de var jätteoroliga och sa till oss att skriva på sociala medier att vi är okej.

Se Pernilla och Ulf när de just klivit av planet i Landvetter i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenskar döda i terrordåd i Bryssel

Mer i ämnet