Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Anette Nilsson träffar politikerna för att förhoppningsvis kunna skynda på beslutet om en hundrastgård. Foto: Alva Karlsson/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Här möter Anette sina lokala politiker: Vill ha hundrastgård

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valkompass

Anette Nilsson från Essunga tycker att det saknas en mötesplats i hennes kommun där både hundar och människor kan träffas. Frågan har varit uppe politiskt tidigare men inte blivit av – med hänvisning till att en förening måste engagera sig för att kunna ta hand om skötseln. Nu vill Anette diskutera frågan live med politikerna – och SVT följde med henne. 

Starta klippet för att se när Anette och hunden Elsa möter politikerna för att argumentera för en hundrastgård.

Bakom den lokala matbutiken i centralorten Nossebro i Essunga kommun vill Anette Nilsson i framtiden se att hennes basset Elsa kan springa fritt. Drömmen är att få till en så kallad kombinerad rastgård dit både hundar och människor kan träffas och umgås.

– Det hade betytt mycket för väldigt många tror jag, säger Anette som är en av initiativtagarna till att få en hundrastgård.

Ingen ny fråga för politikerna

Frågan har varit uppe på kommunpolitikernas bord tidigare, men då var svaret nej – om inte en ideell förening engagerar sig och sköter underhållet på rastgården.

– Vi ser ju gärna att det finns en förening bakom, vår erfarenhet är att om det finns entusiaster bakom en sådan här mötesplats så blir det oftast bättre, säger Thomas Johansson (C) kommunfullmäktiges ordförande.

Oppositionen: ”Vi måste samsas”

På lördagarna går Anette promenader med andra hundintresserade människor och därför menar hon att en rastgård med lite bänkar och bord vore perfekt för dem.

Men platsen som föreslås, fältet bakom matbutiken, är center för en annan stor mötesplats i Essunga, nämligen Nossebro marknad.

– Just i det här fallet är det fler som vill använda ytan och det ställer ju till det. Då behöver vi göra en plan för hur alla ska kunna samsas, säger Peter Andreasson (S) oppositionsråd.

I klippet nedan resonerar lokalpolitikerna om hur man bäst pratar med medborgare i kommunen. 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se hur politikerna resonerar kring medborgardialogen i kommunen. Foto: Alva Karlsson/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Väst

Mer i ämnet